Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πώς μπορώ να ξεκινήσω μια όμορφη ημέρα!






Πώς μπορώ να ξεκινήσω μια όμορφη ημέρα!
Με την βοήθεια της γνώσης του ReTake Your Power και του Αργύρη Στραβελάκη φτιάξαμε ένα βίντεο για να σας οδηγήσει με έναν Δημιουργικό Οραματισμό να ξεκινήσετε μια όμορφη ημέρα!

Θα βάλουμε μπροστά την "Σύνθεση Πραγματικότητας" όπως διδάσκετε στα σεμινάρια ReTake Your Power και θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια νέα αρχή, κάθε μέρα, με χαρά, αφθονία και εσωτερική ευτυχία!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα υπόλοιπα πρακτικά και διαφωτιστικά video του ReTake Your Power και του Αργύρη Στραβελάκη στο κανάλι μας στο youtube:
http://www.youtube.com/retakeyourpower

ΜΗΝΙΑΙΟ WEBINAR ''Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ''

ΜΗΝΙΑΙΟ WEBINAR  ''Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ'' 
ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Tώρα είναι η κατάλληλη εποχή να αφήσουμε πια τα φορτία του παρελθόντος και να προχωρήσουμε στην εκδήλωση της Θεϊκότητάς μας στην φυσική πραγματικότητα μέσω των εμεπριών μας, έργων και δημιουργών μας!
Είναι καιρός να ξαναεμπιστευτούμε την διαίσθισή μας και να βγούμε απο την κυριαρχία του μυαλού μας και τους περιορισμούς του! 
Θυμηθείτε δεν μαθαίνετε κάτι - απλά επιλέγετε να θυμηθείτε.
Το Webinar/On-line συνάντηση ''Η Τέχνη Της Δημιουργίας'' πραγματοποιείται μία φορά τον μήναείναι με ελεύθερη πρόσβασηγια να λάβετε το link (σύνδεσμος) συμμετοχής σας καταχωρείστε το e-mail σας στην λίστα στη αρχική σελίδα εδώ  
Κατόπιν σας αποστέλλεται στο e-mail σας ένα link (σύνδεσμος), τον οποίο την ημέρα της on-line συνάντησης 15-20 λεπτά πριν, τον κλικάρετε και είστε στην ηλεκτρονική αίθουσα συνάντησης. Αναμένετε έως την καθορισμένη ώρα της μετάδοσης ώσπου ο/η παρουσιαστής βγαίνει στον αέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες για το τι είναι Webinar επισκεφθείτε την σελίδα Τι Είναι Webinar
Επόμενη Συνάντηση Της Τέχνης της Δημιουργίας είναι στις
6/11/2013, 18:00
Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε καταχωρήστε το e-mail σας στη λίστα επαφών μας στην αρχική σελίδα του site
Στείλτε τις βιωματικές σας εμπειρίες και τα σχόλια σας εδώ!

ΑΡΧΕΙΟ WEB ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
Συνάντηση Δημιουργών, 7 Οκτωβρίου 2013''Κατέχω την Μαεστρία της Ευημερίας''

 Συνάντηση Δημιουργών, 10 Σεπτεμβρίου 2013''Ενέργεια Διαύγειας''

Συνάντηση Δημιουργών, 19 Αυγούστου 2013'' 'Προκλήσεις' Μεταβατικής περιόδου''
Συνάντηση Δημιουργών, 3 Ιουλίου 2013''Ενέργεια Δράσης''
Συνάντηση Δημιουργών, 12 Ιουνίου 2013Ο Αλχημιστής Μέσα Μου
Συνάντηση Δημιουργών, 8 Μαϊου 2013
Συνάντηση Δημιουργών, 10 Απριλίου 2013
Απρίλιος - μετά την εσωστρέφεια και εσωτερική ηρεμία - έρχεται η περίοδος Αναγέννησης - Ανάστασης όπου χρειάζεται απόλυτη εστίαση και βήματα δράσης σε συγκεκριμένα όνειρα και σενάρια που επιθυμείτε να πραγματοποιηθούν. Εμπρός με κέφι - σηκώστε τα μανίκια σας!!
Συνάντηση Δημιουργών, 6 Μαρτίου 2013
Μάρτιος 2013 - μήνας κατάλληλος να λύσετε, τακτοποιήσετε, να βρείτε ισορροπίες στις σχέσεις σας. Οι ενέργειες του μήνα συμάλλουν στην σύναψη νέων συνεργασιών, συνδημιουριών!Είναι κάλεσμα για Ενότητα - ΑλληλοΕνδυνάμωση, κατανόηση και βολιδοσκόπηση των βάσεων και αρχών πάνω στα οποία οι σχέσεις στην ζωή μας στηρίζονται.

Πάνω απ΄όλα είναι όμως να δούμε την σχέση μας με τον Εαυτό μας και να δούμε ποιά είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που ζητάμε απο μία σχέση και εάν αληθινά τα τηρούμε και τα καλλιεργούμε οι ίδιοι απέναντι στον Εαυτο μας καθημερινά και βεβαίως και απέναντι στους άλλους.

Στην συνάντηση θα ακούσετε την άσκηση απελευθέρωσης καταπιεστικών συναισθημάτων που επιδρούν αρνητικά στο υλικό μας σώμα και μπλοκάρουν την ροή της δημιουργίας!
 Εάν σας άγγιξε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Συνάντηση Δημιουργών, 6 Φεβρουαρίου 2013 
Φεβρουάριος 2013 - φέρει Ενέργειες της Εκδήλωσης Υλικής Ευημερίας και Αφθονίας!
Ποιές είναι οι πεποιθήσεις σας γύρω απο την υλική ευημερία? γύρω απο τα χρήματα?
Έχετε σκεφτεί πόσο οι πεποιθήσεις σας επηρεάζουν την ροή ενέργειας για εκδήλωση όσων ποθείτε στην καθημερινότητά σας?

Είναι καιρός ως πλάσματα του Φωτός και της Αλήθειας να βγούμε απο τα όρια της έλλειψης και να αποδεχτούμε και να εν-θυμηθούμε ότι η αφθονία είναι η φυσική μας κατάσταση και η έλλειψή της η αφύσικη!

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εκδηλώθηκε απο τις φωτεινές ενέργειες της ομάδας Άσκηση-Ενεργοποίησης Σύνδεσης με την Φωτειμένη Εκδοχή του Εαυτού μας! Απολαύστε το!!!
Εάν σας άγγιξε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας!
Συνάντηση Δημιουργών, 9 Ιανουαρίου 2013 
Ιανουάριος 2013 - πρώτος μήνας της Νέας Εποχής!!! Ο μήνας που φέρει ενέργειες αλήθειας, απαιτεί την ειλικρινή συμπεριφορά απέναντι στον Εαυτό μας και τους άλλους όσο ποτέ πριν, σε αντίθετη περίπτωση ερχόμαστε αντιμέτωποι στο έπακρον με τις ψευδαισθήσεις και τις καταστάσεις φόβου και ανασφάλειας.
Μήνας, ιδιαίτερα στις 11.01.13 με την Νέα Σελήνη, δήλωσης προθέσεων-επιθυμιών που ποθούμε να βιώσουμε κατα την διάρκεια αυτού του χρόνου!!!
Άσκηση Προθέσεων!!! Κάντε την για να δείτε εάν το όνειρό σας - εξυπηρετεί την εξέλιξη της ψυχής σας ή σας απομακρύνει και απλά σας αποσπά την προσοχή!!!


Συνάντηση, 5 Δεκεμβρίου 2012 
Δεκέμβριος - μήνας ο οποίος γεφυρώνει την Παλαιά με την Νέα Εποχή, φέρει ενέργειες μετάβασης, το Τέλος στην Ύπαρξη του χρόνου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα, μετάβαση στην 5η Διάσταση!
Πραγματοποίησαμε την Άσκηση/Ενεργοποίησης της σύνδεσης με το  Πολυδιαστασιακό μας Όργανο την Καρδιά κα την Σύνδεση μας με το Πνεύμα φέροντας την Χρυσαφένια Ενέργεια του Ύψιστου στην υλική μας πραγματικότητα. Θαυματουργή και ριζοσπαστική για όσους δεσμευτούν να την εφαρμόσουν τουλάχιστον για 21 μέρες την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος.
 Συνάντηση, 7 Νοεμβρίου 2012
Μαγικός Μήνας με τον Αριθμό Μαστερ τον 11. Προβάλλει Ο Ύψιστος Δημιουργός μέσα σας, δημιουργήστε μέσα σας το κατάλληλο έδαφος για να εκδηλωθεί.
Ο πλανήτης μας χωρίζεται σε δύο Ενεργειακά Πεδία/ Διαστάσεις, σε ποιό βρίσκεστε εσείς? Είστε συνειδητοί για το πως βιώνετε την ζωή σας?
Πραγματοποιήσαμε την Άσκηση/Ενεργοποίηση Εκδήλωσης Ύψιστων Δυνατοτήτων . Βγαίνουμε πέρα απο τα όρια του Κάρμα και αναλαμβάνουμε να χτίσουμε τον Παράδεισο στη Γη συνειδητά, διευρύνωντας τα πεδία και κάνοντας την μετάβαση στις Ανώτερες Σφαίρες του Φωτός. Παρουσίαση του On-line Σεμιναρίου ''Άλμα Συνειδητότητας - Μετάβαση στη Νέα Εποχή". Περισσότερα στο βίντεο!!!
 

Συνάντηση, 8 Οκτωβρίου 2012
Συνάντηση γνωριμίας, σύνδεσης με την ομάδα και δημιουργίας ασφαλή χώρου για την διεύρυνση και εξέλιξη όλων των σφαιρών του Πολυδιαστασιακού μας Εαυτού. Η Τέχνη Της Δημιουργίας είναι το project ενεργειών κάθε μήνα με προσανατολισμό την Νέα Ενέργεια στην Υλική Εκδήλωση!
Προχωράμε ελεύθεροι δίχως βάρος του Παρελθόντος και εφαρμόζουμε τις πνευματικές πρακτικές και εργαλεία για να κινηθεί η διαδικασία μεταμόρφωσης και ζύμωσης για την μετάβαση μας.
Το Πνευματικό Εργαλείο "Αναπνοή της Ευημερίας" ως το πολύ Δυναμικό Εργαλείο Εξέλιξης της Εποχής Μας!!!



Επόμενη Συνάντηση Της Τέχνης της Δημιουργίας είναι στις
19/08/2013, 19:00
εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε καταχωρήστε το e-mail σας στη λίστα επαφών μας στην αρχική σελίδα του site!
Βικτώρια Καρυπίδου
Δημιουργός της Ύψιστης Πραγματικότητάς Μου

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η Ολοκληρωση της Προσωπικότητας Σύμφωνα με τον Κ. Γκ. Γιούνγκ (Μερος 1ο)

Η Ολοκληρωση της Προσωπικότητας Σύμφωνα με τον Κ. Γκ. Γιούνγκ (Μερος 1ο)

7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:28 μ.μ.
Το συνειδητό και το προσωπικό ασυνείδητο



Μιλώντας για το νου και τις νοητικές λειτουργίες ό Γιούνγκ προτίμησε να χρησιμοποιήσει τούς όρους ψυχή και ψυχική λειτουργία γιατί οι πρώτοι όροι συνδέονται κυρίως με τη συνείδηση, ενώ η ψυχή και η ψυχική λειτουργία καλύπτουν συνήθως και το συνειδητό και το ασυνείδητο. Τα ονομαζόμενα ασυνειδητα φαινόμενα συχνά δεν αναγνωρίζονται από το άτομο στο οποίο συμβαίνουν και δεν έχουν καμιά σχέση με το εγώ. Όταν εισβάλλουν στη συνείδηση —παραδείγματος χάρη με τη μορφή ενός συγκινησιακού ξεσπάσματος που είναι δυσανάλογο προς το φανερό του αίτιο – τότε μοιάζουν εντελώς ανεξήγητα για όποιον δε γνωρίζει τη φύση της υποσυνείδητης αιτιολογίας.«Δεν ξέρω τι μ’έπιασε», λέμε. Οι ασυνείδητες εκδηλώσεις δεν περιορίζονται στην παθολογία, γιατί ο φυσιολογικός άνθρωπος δρα συνεχώς κινούμενος από αιτίες για τις οποίες δεν ξέρει απολύτως τίποτε.
Η ασυνείδητη πλευρά της ψυχής είναι διαφορετική από την συνειδητή, αλλά την συμπληρώνει.
Κατά τον Γιούνγκ ό συνειδητός νους «γεννιέται από την ασυνείδητη ψυχή που είναι προγενέστερη και που συνεχίζει να λειτουργεί μαζί με τη συνειδητή ή και παρά αυτήν».
Επίσης, αντίθετα μ’ εκείνους που θεωρούν την ψυχή σαν μια δευτερογενή εκδήλωση, σαν επιφαινόμενο, σαν «το πνεύμα του μηχανήματος», ό Γιούνγκ επιμένει στην πραγματική υπόσταση της ψυχής – είναι τόσο πραγματική όσο και το σώμα, έχει τη δική της δομή και υπακούει στους δικούς της νόμους.
«Όλες οι εμπειρίες που βιώνω είναι ψυχικές. Ακόμα κι ό σωματικός πόνος είναι μια ψυχική εικόνα. Οι αισθητικές μου εντυπώσεις – όσο κι αν μού επιβάλλουν έναν κόσμο αδιαπέραστων αντικειμένων, που κατέχουν το χώρο –είναι ψυχικές εικόνες, κι αυτές αποτελούν τη μοναδική άμεση εμπειρία μου, γιατί αυτές είναι τα άμεσα αντικείμενα της συνείδησής μου. Η ψυχή μου φτάνει ακόμα στο να μεταμορφώνει και να παραμορφώνει την πραγματικότητα σε βαθμό που με αναγκάζει να καταφεύγω σε τεχνητά μέσα για να καθορίσω πώς είναι τα πράγματα έξω από μένα. Έτσι ανακαλύπτω πως ό ήχος είναι μια δόνηση του αέρα τούτης ή της άλλης συχνότητας, ή πως ένα χρώμα είναι ένα φωτεινό κύμα τούτου ή του άλλου μήκους.Στην πραγματικότητα περιβαλλόμαστε τόσο ερμητικά από τις ψυχικές εικόνες μας που δεν έχουμε κανένα τρόπο να διεισδύσουμε στην ουσία των πραγμάτων που είναι έξω από μάς. Όλη η γνώση μας περιορίζεται στο υλικό της ψυχής που, όπως το μοναδικό άμεσο, είναι και αναμφισβήτητα πραγματικό. Αυτή είναι λοιπόν η πραγματικότητα που μπορούν να επικαλεστούν οι ψυχολόγοι –η ψυχική πραγματικότητα».
Σ’ αυτό μπορεί κανείς να προσθέσει πως η ψυχική πραγματικότητα μάς επιβάλλεται με διάφορους τρόπους. Υπάρχουν ακόμα και ασθένειες με ψυχική αιτιολογία πού, ενώ μοιάζουν επιφανειακά να είναι «καθαρά οργανικές», μπορεί ν’ αποδειχτεί πως δεν έχουν κανένα οργανικό αίτιο, από τη δραματική υστερική παράλυση και τύφλωση, ως τούς πονοκεφάλους, τις στομαχικές διαταραχές κι ένα σωρό άλλες δευτερεύουσες παθήσεις. Πέρα κι απ’ αυτό όμως, οτιδήποτε κάνει ό άνθρωπος έχει τη ρίζα του στην ψυχή, ξεκινάει από κάτι που σκέφτηκε ή που είδε σ’ ένα όνειρο, ή σε όραμα.Οι ελπίδες και οι φόβοι μας μπορεί να βασίζονται σε «πραγματικότητες» παραδεχτές στους άλλους ή μπορεί να είναι «καθαρά φανταστικοί», αλλά η χαρά ή η αγωνία που προκαλούν είναι ίδια και στις δυο περιπτώσεις –αυτό που νιώθουμε είναι πραγματικό για μάς, αν όχι για τούς άλλους, κι έχει τη δική του εγκυρότητα
Αυτή η στάση απέναντι στην πραγματικότητα της ψυχής, έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη στάση του Γιούνγκ «δεν είναι παρά στάση» όπως την ονομάζει.
Όσοι υποστηρίζουν την άποψη αυτή υποτιμούν συνεχώς τις ψυχικές εκδηλώσεις και κυρίως τις εμπειρίες που δε μπορούν να συνδεθούν εύκολα με εξωτερικά γεγονότα και αναφέρονται σ’ αυτές περιφρονητικά λέγοντας «δεν είναι παρά η φαντασία σου» ή «είναι απλώς υποκειμενικό».
Ο Γιούνγκ αντίθετα δίνει στις εσωτερικές ή ψυχικές διαδικασίες τόση σημασία όση και στις εξωτερικές ή περιβαλλοντικές.

Για το “εγώ”. 



«Λέγοντας “εγώ” εννοούμε εκείνον τον σύνθετο παράγοντα που συνδέεται με όλα τα συνειδητά περιεχόμενα. Θα έλεγε κανείς πως αποτελεί το κέντρο της συνειδητής περιοχής. Και αφού αυτή η περιοχή αποτελεί την εμπειρική προσωπικότητα, όλες οι προσωπικές πράξεις του συνειδητού αναφέρονται στο υποκείμενο που είναι το “εγώ”. Σε περίπτωση που θέλουμε να κρίνουμε εάν ένα ψυχικό περιεχόμενο έχει συνειδητοποιηθεί, θα πρέπει να δούμε αν συνδέεται με το “εγώ”. Γιατί κανένα περιεχόμενο δεν μπορεί να γίνει συνειδητό, αν δεν συνδέεται με ένα υποκείμενο. Με τον παραπάνω ορισμό περιγράψαμε και περιορίσαμε την ακτίνα του υποκειμένου. Θεωρητικά, δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στην περιοχή του συνειδητού, επειδή είναι ικανή για απεριόριστη διεύρυνση.Εμπειρικά όμως, όταν το συνειδητό βρίσκεται αντιμέτωπο με το άγνωστο, πάντα αναγνωρίζει τους περιορισμούς του.
...Αν και οι βάσεις του είναι άγνωστες και μη-συνειδητές το “εγώ” είναι ένας παράγοντας κατ’ εξοχήν συνειδητός. Για την ακρίβεια αποκτάται, για να μιλήσω εμπειρικά στη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Πρώτα απ’ όλα, όλα δείχνουν ότι, δημιουργείται από τη σύγκρουση ανάμεσα στον σωματικό παράγοντα και το περιβάλλον. Αφού παγιωθεί ως υποκείμενο, άλλες συγκρούσεις, τόσο με τον εξωτερικό όσο και με τον εσωτερικό κόσμο, συντελούν στη συνέχιση της ανάπτυξής του.»

Το νησί του συνειδητού



Στην επόμενη σημειωση (Μέρος 2ο) : Ψυχολογία του συνειδητού

Πηγη :http://www.innerwork.gr/jung/consciousness.html

Η Ολοκληρωση της Προσωπικότητας Σύμφωνα με τον Κ. Γκ. Γιούνγκ (Μερος 2ο)

Η Ολοκληρωση της Προσωπικότητας Σύμφωνα με τον Κ. Γκ. Γιούνγκ (Μερος 2ο)

7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:04 μ.μ.
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ



Ο Γιουνγκ θεωρούσε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τέσσερις λειτουργίες και δύο στάσεις για να προσανατολιστούν μέσα στον εξωτερικό ή στον εσωτερικό κόσμο.
Οι λειτουργίες είναι:
·        η Αίσθηση (η αντίληψη μέσω των αισθήσεων),
·        το Συναίσθημα (που αξιολογεί),
·        η Σκέψη (που δίνει κατανόηση) και
·        η Διαίσθηση (αφορά μελλοντικές δυνατότητες και την “ατμόσφαιρα” ενός γεγονότος).
Οι πιθανές στάσεις ενός ανθρώπου είναι δύο:
·        η εξωστρέφεια (ενδιαφέρον για τον εξωτερικό κόσμο) και
·        η εσωστρέφεια (ενδιαφέρον για τον εσωτερικό κόσμο).
Οι περισσότεροι από μας χρησιμοποιούμε στη ζωή κυρίως μια από τις τέσσερις λειτουργίες, την πιο ανεπτυγμένη. Λιγότεροι είναι αυτοί που μπορούν να εκδηλώσουν αποτελεσματικά δύο, ή τρεις από αυτές.
Η συνειδητή χρήση και της τέταρτης,παραμελημένης λειτουργίας, οδηγεί σε αυτό που θα ονομάζαμε “ολοκλήρωση της προσωπικότητας”, ή “εξατομίκευση”.
Η χαρακτηριολογία του Γιουνγκ αποτελεί σημαντικό βοήθημα αυτογνωσίας διότι μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε το γενικό "πλαίσιο" της προσωπικότητάς μας, αλλά και αυτής των ανθρώπων του περιβάλλοντός μας,αποφεύγοντας έτσι πολλές παρεξηγήσεις που οφείλονται στην άγνοια.

1. Η ΣΚΕΨΗ



Παραδείγματος χάρη υπάρχουν άνθρωποι πού ολοφάνερα σκέφτονται περισσότερο από άλλους, πού χρησιμοποιούν τη σκέψη τους για να πάρουν αποφάσεις, πού τους αρέσει να γυρίζουν τα πράγματα μέσα στο μυαλό τους και πού θεωρούν τη σκέψη σαν τη σημαντικότερη ιδιότητα του ανθρώπου.
Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι είτε εξωστρεφικοί είτε εσωστρεφικοί και αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο και το υλικό της σκέψης τους. Η κατεύθυνση της σκέψης του εξωστρεφικού στοχαστή είναι προς τον εξωτερικό κόσμο. Ενδιαφέρεται για τα γεγονότακαι τα υλικά πράγματα και όταν τον απασχολούν ιδέες, αυτές θα προέρχονται είτε από την παράδοση είτε από τη γενική ατμόσφαιρα της εποχής του. Θα προέρχονται δηλαδή απ' αυτό πού είναι γενικά γνωστό σαν «πραγματικότητα».
Αυτό συνήθως ονομάζουμε σκέψη κι όμως, καθώς υπογραμμίζει ο Γιούνγκ, υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος σκέψης πού δε μπορεί κανείς να της αρνηθεί αυτό τον τίτλο.

«Φτάνω σ' αυτό το άλλο είδος σκέψης με τον ακόλουθο τρόπο:
Όταν οι σκέψεις μου συγκεντρώνονται στο συγκεκριμένο αντικείμενο ή τη γενική ιδέα με τέτοιο τρόπο πού ή πορεία του συλλογισμού μου με ξαναφέρνει, ενδεχόμενα, πίσω στο αντικείμενό μου, ή διανοητική διαδικασία αυτή δεν είναι η μόνη ψυχική λειτουργία πού γίνεται μέσα μου τη στιγμή αυτή. Θ' αφήσω κατά μέρος όλες αυτές τις πιθανές αισθήσεις και τα συναισθήματα, πού τα συλλαμβάνω σαν μια λιγότερο ή περισσότερο ενοχλητική συνοδεία τού συλλογισμού μου, και θα υπογραμμίσω απλώς το γεγονός ότι αυτή ακριβώς ή διαδικασία τού συλλογισμού, πού προκύπτει από αντικειμενικά δεδομένα και πού πάλι πορεύεται προς το αντικείμενο, βρίσκεται επίσης σε μια συνεχή σχέση με το υποκείμενο. Η σχέση αυτή είναι μία απαραίτητη κι αποκλειστική προϋπόθεση χωρίς την οποία δε θα μπορούσε να υπάρξει καμιά διαδικασία σκέψης. Όσο κι αν ή διαδικασία της σκέψης μου σκοπεύει όσο γίνεται μακρύτερα σε αντικειμενικά δεδομένα, δεν παύει να είναι ή δική μου, υποκειμενική διαδικασία και δε μπορεί ούτε ν' αποφύγει την ανάμειξη τού υποκειμενικού ούτε να την καταργήσει. Ακόμα κι όταν βάζω όλα τα δυνατά μου να δώσω μια εντελώς αντικειμενική κατεύθυνση στο συλλογισμό μου,ακόμα και τότε δε μπορώ να αποκλείσω από μέσα της την παράλληλη υποκειμενική διαδικασία με τη συνολική της συμμετοχή, χωρίς να σβήσω κάθε σπίθα ζωής από τη σκέψη μου.  Αυτή ή παράλληλη υποκειμενική διαδικασία έχει μια φυσική τάση, πού μόνο σχετικά την αποφεύγει κανείς: να υποκειμενοποιεί τα αντικειμενικά δεδομένα, να τα ενσωματώνει δηλαδή στο υποκείμενο»

Κάθε φορά πού δίνεται βασική αξία στην υποκειμενική διαδικασία, παρουσιάζεται αυτό το άλλο είδος σκέψης, πού είναι αντίθετο με την εξωστρεφική σκέψη, και είναι αυτός ,ο καθαρά υποκειμενικός, προσανατολισμός της σκέψης, πού ονόμασα εσωστρεφικό.
Απ' αυτό τον άλλο προσανατολισμό γεννιέται μια σκέψη πού δεν καθορίζεται από αντικειμενικά γεγονότα ούτε κατευθύνεται προς αντικειμενικά δεδομένα- μια σκέψη, επομένως, πού προέρχεται από υποκειμενικά δεδομένα και κατευθύνεται προς υποκειμενικές ιδέες ή γεγονότα με υποκειμενικό χαραχτήρα.
Όταν λέμε πώς μια ιδέα είναι υποκειμενική, το λέμε συνήθως με υποτιμητική έννοια,παραβλέποντας το γεγονός πώς ή σκέψη δεν υπάρχει χωρίς τον σκεπτόμενο και πώς αυτός ευθύνεται για την τελική διαμόρφωσή της.
Τα πλεονεκτήματα της εξωστρεφικής σκέψης -ιδιαίτερα ότι είναι «προσγειωμένη», το ότι συγκεντρώνεται στα αντικείμενα και ότι απαιτεί μια πειθαρχία - είναι ταυτόχρονα και τα όριά της.
Δένεται εύκολα με τα γεγονότα. Δε μπορεί να δει πέρα απ' αυτά ή ν' απελευθερωθεί για να σχηματίσει μια αφηρημένη ιδέα. Φορτώνεται ένα σωρό υλικά αναφομοίωτα και προσπαθεί να ξεφύγει απ' το δίλημμα αυτό με τεχνητές απλοποιήσεις επινοώντας φόρμουλες και ιδέες πού φαίνονται να δίνουν συνοχή σε πράγματα ασύνδετα με την πραγματικότητα.

1.Α. Ο Εξωστρεφής Σκεπτόμενος (ή Διανοητικός ή Εγκεφαλικός) Τύπος




Ένας δημιουργικός στοχαστής, σαν τον Κάρολο Δαρβίνο, πού αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα του εξωστρεφικού στοχαστή, μπορούσε να βάλει τάξη και να δώσει νόημα στο πλήθος των δεδομένων πού μάζευε, αλλά, έκτος του ότι λείπει η δημιουργική ιδέα, ο στοχαστής την αναπληρώνει παράγοντας όλο και περισσότερα δεδομένα,μέχρι πού συσσωρεύεται πια ένα βουνό υλικών με συχνά αμφίβολη αξία.
Όταν τη ζωή ενός ατόμου την κυβερνά κυρίως ή σκέψη και όταν πράξεις του είναι συνήθως το αποτέλεσμα ενός μελετημένου κινήτρου, τότε μπορούμε σωστά να τον ονομάσουμε  σκεπτόμενο τύπο.
Τον καθαρό σκεπτόμενο τύπο τον συναντάμε συχνότερα στους άντρες παρά στις γυναίκες, πού ή σκέψη τους έχει συνήθως μια διαισθητική φύση. Ο τύπος αυτός «μελετά τα πράγματα» και φθάνει σε συμπεράσματα με βάση αντικειμενικές πληροφορίες πού τις ονομάζει « τα δεδομένα της πραγματικότητας».
Αγαπάει τη  λογική και την τάξη  και του αρέσει να επινοεί σαφείς φόρμουλες για να εκφράσει τις απόψεις του, θεμελιώνει τη ζωή του πάνω σε αρχές και θα ‘θελε και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο. Όποτε είναι δυνατό περιλαμβάνει και την οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέρφους του στη δουλειά,  στο «σχήμα ζωής του»  και έχει μια έντονη τάση να πιστεύει ότι η δική του φόρμουλα αντιπροσωπεύει την απόλυτη αλήθεια κι επομένως είναι ηθικό καθήκον του να την επιβάλει στους άλλους. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε αμφίβολες καταστάσεις εάν συμπεράνει πώς «ο σκοπός εξαγιάζει τα μέσα». Πιστεύει πώς είναι λογικός και σωστός μα στην πραγματικότητα απωθεί ό, τι δεν ταιριάζει στο σχήμα του ή αρνείται να το αναγνωρίσει. Απεχθάνεται και φοβάται συνάμα το παράλογο, απωθεί τη συγκίνηση και το συναίσθημα κι έχει την τάση να είναι ψυχρός και να μη δείχνει κατανόηση στην ανθρώπινη αδυναμία. Παραμελεί την τέχνη της φιλίας και των σχέσεων με τους άλλους και συχνά είναι ο τύραννος της οικογένειας. Μπορεί να θυσιάσει τους φίλους του και την οικογένειά του στις αρχές του, χωρίς να συνειδητοποιεί καν ότι κάνει κάτι τέτοιο.Όλα γίνονται για το καλό τους. Αυτός ο τύπος του ανθρώπου είναι συνήθως άτυχος στον έρωτα δεδομένου ότι τα καταπιεσμένα του συναισθήματα πολλές φορές ξεσπάνε με μια βιαιότητα έξω από τον έλεγχό του, ή ότι συνδέεται με αταίριαστες γυναίκες.Επιπλέον, υποφέρει από παράλογες αλλαγές διάθεσης, τις οποίες και δεν παραδέχεται, και από αμφιβολίες για τα πιστεύω του, πού τις καταπνίγει με φανατισμό.Συχνά έχει μια ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος και η βιοθεωρία του μπορεί να περιέχει πολλά στοιχεία αρκετά ακόμα και υψηλοφροσύνης, αλλά ο τρόπος πού θα τα εφαρμόσει πραχτικά θα είναι χωρίς ζεστασιά, ανεκτικότητα κι όλες αυτές τις ανθρώπινες ιδιότητες πού δε χωράνε μέσα σε σχήματα και φόρμουλες.
Η σκέψη του,ωστόσο, είναι θετική – παράγει κάτι, είτε νέα δεδομένα είτε νέες αντιλήψεις. «Ακόμα κι όταν αναλύει, δημιουργεί ,γιατί προχωρεί πάντα πέρα απ' την ανάλυση σ' ένα νέο συνδυασμό... είναι πάντως χαρακτηριστικό πως ποτέ δεν είναι απόλυτα αρνητικός ή καταστροφικός, αλλά πάντοτε αντικαθιστά την αξία πού, κατέρριψε με μια καινούργια. Το προτέρημα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σκέψη είναι το βασικό κανάλι μέσα ατό οποίο ρέει ή ενέργεια του σκεπτόμενου τύπου»
.
1.Β. Ο Εσωστρεφής Σκεπτόμενος (ή Διανοητικός ή Εγκεφαλικός) Τύπος



Σε αντίθεση με τον εξωστρεφικό, ο εσωστρεφικός σκεπτόμενος τύπος δεν ενδιαφέρεται για τα δεδομένα,αλλά για τις ιδέες. Η κυριότερη αξία αυτού του τρόπου σκέψης  βρίσκεται στις νέες απόψεις πού παρουσιάζει.

Ο Γιούνγκ λέει για την εσωστρεφική σκέψη:

«Τα εξωτερικά γεγονότα δεν είναι ο στόχος και η πηγή αυτής της σκέψης, παρόλο βέβαια που ο εσωστρεφικός θα‘ θελε συχνά να το παρουσιάσει έτσι. Είναι ο τρόπος της σκέψης που διατυπώνει ερωτήματα και δημιουργεί θεωρίες, ανοίγει προοπτικές και νέους δρόμους στην αντίληψη, αλλά, μπροστά στα γεγονότα δείχνει μια στάση επιφυλακτική.
Έχουν την αξία τους σαν παραδείγματα, αλλά δεν πρέπει να κυριαρχούν.Τα γεγονότα συλλέγονται σαν αποδείξεις ή παραδείγματα, αλλά ποτέ για την ίδια τους την αξία.
Η πραγματική δημιουργική δύναμη αυτής της σκέψης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μπορεί να δημιουργήσει την ιδέα που ακόμα κι αν δεν βρίσκεται μέσα στα εξωτερικά γεγονότα, είναι παρόλα αυτά, η πιο ταιριαστή αφηρημένη τους έκφραση»
Ο εσωστρεφικός σκεπτόμενος τύπος ενδιαφέρεται για την εσωτερική πραγματικότητα και όχι για την εξωτερική.Το σημαντικό γι’ αυτόν είναι ή ανάπτυξη και ή παρουσίαση της «αρχέγονης εικόνας» και η διαμόρφωσή της σε μια «ιδέα». Η διαδικασία αυτή είναι μια  εσωτερική ανάγκη. Έχει,συχνά, τη συγκεχυμένη εντύπωση πώς ή ιδέα αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη στον κόσμο, μερικές φορές μάλιστα σχηματίζει την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα "στηνόταν" αν την ήξερε, οι σκέψεις, όμως, αυτές είναι δευτερεύουσες και δεν έχουν ζωτική σημασία γι’ αυτόν.  Ο εσωστρεφικός στοχαστής, ιδωμένος απ' έξω, είναι συνήθως πολύ περίεργος τύπος. Επειδή το κέντρο του είναι οι εσωτερικές πραγματικότητες, δίνει πολύ λίγη ή και καθόλου προσοχή στη σχέση του με τον κόσμο, δεν παίρνει είδηση το τι γίνεται γύρω του και δεν καταλαβαίνει πώς σκέπτονται η αισθάνονται οι άλλοι άνθρωποι. Όταν βρίσκεται μαζί με άλλο κόσμο είτε είναι ντροπαλός και σιωπηλός είτε κάνει κάποια άστοχη παρατήρηση.
Ο αφηρημένος κ. καθηγητής είναι τυπικό παράδειγμα του εσωστρεφικού στοχαστή. Μια διασκεδαστική ιστορία για το φιλόσοφο Σοπενχάουερ δείχνει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά αυτά:
Λέγεται πώς μια μέρα στεκόταν σ' ένα δημόσιο πάρκο στη μέση ενός παρτεριού με λουλούδια, απορροφημένος απ' τις σκέψεις του κι όταν ένας κηπουρός του φώναζε ρωτώντας τον: τι κάνει εκεί και ποιος νομίζει πώς είναι,
ο Σοπενχάουερ απάντησε: «Α! αv ήξερα την απάντηση σ' αυτό!»._

Αποσπάσματααπό το Βιβλίο «Τι είπε πραγματικά ο Γιούνγκ», της ΦΡΙΝΤΑ ΦΟΡΝΤΑΜ  (εκδ. ΓΛΑΡΟΣ)

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Να το θυμάσαι πάντα!

Να το θυμάσαι πάντα! Δεν υπάρχει τίποτα έξω από εσένα... Ο κόσμος που βλέπεις και αγγίζεις είναι μόνο μια επίπτωση. Έχει την πνοή σου... ζει αν εσύ ζεις και πεθαίνει με το θάνατό σου.
Elio D’ Anna ‘’Η Σχολή των Θεών’’
Όταν ακολουθείς το δρόμο της συνείδησής σου, τότε θα έρθει η ώρα που το σώμα και η ψυχή σου θα αναγεννηθούν... Αυτή η στιγμή υπάρχει, μια στιγμή που όλη η δύναμη των άστρων περνάει από μέσα μας και μας επιτρέπει να κάνουμε θαύματα.

Το παρελθόν μου

Το παρελθόν μου
Δεν είναι τίποτα περισσότερο από το χνάρι που άφησα πίσω μου.
Αυτό που οδηγεί την ζωή μου σήμερα, είναι η ενέργεια που δημιουργώ
Στην κάθε παρούσα στιγμή!
Dr. Wayne Dyer
Το παρελθόν μου
Δεν είναι τίποτα περισσότερο από το χνάρι που άφησα πίσω μου.
Αυτό που οδηγεί την ζωή μου σήμερα, είναι η ενέργεια που δημιουργώ
Στην κάθε παρούσα στιγμή!
Dr. Wayne Dyer
1
Με το βλέμμα της ψυχής ο θάνατος πεθαίνει και η ποίηση βασιλεύει στους αιώνες...(Ιωάννης Χρήστου Μπαλκουράνος)

Η Ψυχή μας αναγνωρίζει

Η Ψυχή μας αναγνωρίζει ότι όλοι είμαστε ο ίδιος Εαυτός με διαφορετικό πρόσωπο Στην αρχή δεν υπήρχε ούτε Ύπαρξη, ούτε Ανυπαρξία Όλος αυτός ο κόσμος ήταν μια ανεκδήλωτη ενέργεια… Το Ένα ανέπνεε χωρίς να ανασαίνει, Αποκλειστικά με την δική Του δύναμη. Δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκεί
Η Ψυχή μας αναγνωρίζει ότι όλοι είμαστε ο ίδιος Εαυτός με διαφορετικό πρόσωπο Στην αρχή δεν υπήρχε ούτε Ύπαρξη, ούτε Ανυπαρξία Όλος αυτός ο κόσμος ήταν μια ανεκδήλωτη ενέργεια… Το Ένα ανέπνεε χωρίς να ανασαίνει, Αποκλειστικά με την δική Του δύναμη. Δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκεί

Οι σκέψεις σου καθορίζουν αν είσαι ισχυρός ή ανίσχυρος

Πριν από πολλά χρόνια, σε μια εξαιρετικά δημοφιλή εκπομπή που ονομαζόταν "το πιο παράξενο μυστικό", ο Ερλ Νάιτινγκέιλ, δίδαξε όσους τον άκουγαν, ότι γινόμαστε εκείνο που σκεφτόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Οι σκέψεις σου καθορίζουν αν είσαι ισχυρός ή ανίσχυρος, αν είσαι χαρούμενος ή λυπημένος, επιτυχημένος ή όχι. Τα πάντα είναι σκέψεις που περιφέρεις μαζί σου. Οι ευτυχισμένες σκέψεις δημιουργούν ευτυχισμένα κύτταρα. Η υγεία σου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις σκέψεις που κάνεις. Σκέψου με πάθος ότι δεν θα αρπάξεις κρυολόγημα και το σώμα σου θα αντιδράσει σύμφωνα με τη σκέψη σου. Αρνήσου να κάνεις σκέψεις κόπωσης, ναυτίας ή ημικρανίας και το σώμα σου θα ανταποκριθεί στις σκέψεις σου. Ο νους σου λέει στο σώμα σου να παράγει τα «φάρμακα» που χρειάζεται για να σε κρατήσει υγιή. Δώσε σε κάποιον ένα χάπι ζάχαρης και πείσε τον ότι είναι φάρμακο κατά της αρθρίτιδας, και τότε το σώμα του θα αντιδράσει σε αυτό το υποκατάστατο, παράγοντας περισσότερη ενέργεια κατά της αρθρίτιδας.
Ο νους είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για την υγεία. Επίσης δημιουργεί υπέροχες σχέσεις, αφθονία, επιτυχία και ότι θελήσεις. Όταν οι σκέψεις σου εστιάζονται σε αυτό που θέλεις να προσελκύσεις στη ζωή σου και διατηρείς αυτές τις σκέψεις με το πάθος της απόλυτης πρόθεσης, τελικά θα ενεργήσεις σύμφωνα με αυτή την πρόθεση, γιατί πρόγονος κάθε πράξης είναι η σκέψη.
Καθόρισε τη σκέψη σου
Σε κάθε στιγμή της ζωής σου, εσύ έχεις την επιλογή για κάθε είδος σκέψεων που επιτρέπεις να μπουν στο νου σου. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σου βάλει εκεί μια σκέψη. Ανεξάρτητα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζεις, η επιλογή είναι δική σου. Διάλεξε την αντικατάσταση των σκέψεων που εξασθενίζουν και αποδυναμώνουν με σκέψεις που σε δυναμώνουν. Μην πείθεις τον εαυτό σου ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται ή πως ευκολότερα το λες παρά το κάνεις. Ο νους σου είναι δικός σου και εσύ τον ελέγχεις. Είσαι δημιουργός και αυτός που επιλέγει τις σκέψεις σου. Μπορείς να τις αλλάζεις κατά βούληση και κανείς δεν μπορείς να τις ελέγξει χωρίς τη δική σου συγκατάθεση. Γι’ αυτό διάλεξε τις σκέψεις που σε κάνουν πιο δυνατό. Η επιλογή είναι δική σου.

‘‘Επιδιόρθωση’’ της αύρας μας.

Κάθε μέρα θα έρχομαι σε επαφή με το κέντρο της ύπαρξης μου πο
Κάθε μέρα θα έρχομαι σε επαφή με το κέντρο της ύπαρξης μου που είναι καθαρή συνείδηση. Θα εξασφαλίσω τον χρόνο να μένω σιωπηλή. Απλά να Υπάρχω.Στόχος μας όσο είμαστε επί της γης είναι να υπερβούμε τις ψευδαισθήσεις μας και να ανακαλύψουμε την δύναμη του πνεύματος μας. Είμαστε υπεύθυνοι για ότι δημιουργούμε και γι’ αυτό χρειάζεται να μάθουμε να ενεργούμε και να σκεφτόμαστε με αγάπη και σοφία τόσο για μας όσο και για τους άλλους
υ είναι καθαρή συνείδηση. Θα εξασφαλίσω τον χρόνο να μένω σιωπηλή. Απλά να Υπάρχω.Στόχος μας όσο είμαστε επί της γης είναι να υπερβούμε τις ψευδαισθήσεις μας και να ανακαλύψουμε την δύναμη του πνεύματος μας. Είμαστε υπεύθυνοι για ότι δημιουργούμε και γι’ αυτό χρειάζεται να μάθουμε να ενεργούμε και να σκεφτόμαστε με αγάπη και σοφία τόσο για μας όσο και για τους άλλους

"Our own life has to be our message."

"Our own life has to be our message."

“We have more possibilities available in each moment than we realize.” — Thich Nhat Hanh

Namasté ~ Beautiful Blessings ॐ ~ André
1

Κάθε μέρα θα έρχομαι σε επαφή με το κέντρο της ύπαρξης μου

Κάθε μέρα θα έρχομαι σε επαφή με το κέντρο της ύπαρξης μου πο
Κάθε μέρα θα έρχομαι σε επαφή με το κέντρο της ύπαρξης μου που είναι καθαρή συνείδηση. Θα εξασφαλίσω τον χρόνο να μένω σιωπηλή. Απλά να Υπάρχω.Στόχος μας όσο είμαστε επί της γης είναι να υπερβούμε τις ψευδαισθήσεις μας και να ανακαλύψουμε την δύναμη του πνεύματος μας. Είμαστε υπεύθυνοι για ότι δημιουργούμε και γι’ αυτό χρειάζεται να μάθουμε να ενεργούμε και να σκεφτόμαστε με αγάπη και σοφία τόσο για μας όσο και για τους άλλους
υ είναι καθαρή συνείδηση. Θα εξασφαλίσω τον χρόνο να μένω σιωπηλή. Απλά να Υπάρχω.Στόχος μας όσο είμαστε επί της γης είναι να υπερβούμε τις ψευδαισθήσεις μας και να ανακαλύψουμε την δύναμη του πνεύματος μας. Είμαστε υπεύθυνοι για ότι δημιουργούμε και γι’ αυτό χρειάζεται να μάθουμε να ενεργούμε και να σκεφτόμαστε με αγάπη και σοφία τόσο για μας όσο και για τους άλλους

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η Πυθαγόρεια Διατροφή εξαφανίζει τις ασθένειες!


Η Πυθαγόρεια Διατροφή εξαφανίζει τις ασθένειες

Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής

Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!
Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας - και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.
Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.
Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.
Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.
Το Αβοκάντο: στοχεύει στην υγεία και στη καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας. Τα Αβοκάντο βοηθούν τις γυναικείες ορμόνες να έλθουν σε ισορροπία, να ρίξει ανεπιθύμητο βάρος μετά τη γέννηση, και την αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Τα σύκα: υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.
Το μανιτάρι: Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.
Τα σταφύλια: Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.
Ginger (η πιπερόριζα): Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.
Οι Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.
Τα κρεμμύδια: Βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.
Το σκόρδο: Βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες από το σώμα.
ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ: ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ 10000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΕΥΡΕΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΓΚΩΝ, ΙΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΩΝ, ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων. Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό.
Τα αμύγδαλα: Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.